Dauwtrappn in Uune 2014

Nooit eerder was het zo koud op 29 mei als deze Hemelvaartsdag. Het kwik wist in niet boven de 12 graden uit te komen. Het oude record was 12,3 graden in 1983. Het ergste is nog wel dat de 12 graden niet eens overdag werd bereikt, maar ‘s nachts. Overdag bleef de temperatuur steken op een magere 10 tot 11 graden.

Dit weerhield de wandelaars er niet van om afgelopen donderdag naar Oene te komen om mee te doen aan de eerste dauwtrapwandeltocht, georganiseerd vanuit het Kulturhus in Oene. Per afzonderlijke afstand van de 5 km t/m de 25 km melden zich enkele tientallen wandelaars afkomstig uit de wijde regio om in het buitengebied van Oene te komen wandelen.

Ondanks het koude en natte weer waren de deelnemers bij terugkomst in het Kulturhus lovend over de de mooie en goed georganiseerde wandelroutes die de wandelaars door buitengebied van Oene, Heerde, Welsum en Nijbroek langs vele bezienswaardigheden voerden.

Na afloop werd er vervolgens gretig gebruik gemaakt van de door de Fam. Post, speciaal voor deze dag samengestelde lunch bij Café Restaurant Dorpzicht in Oene.

Gelet op het succes van de 1ste “Dauwtrappn in Uune” wandeltocht is de werkgroep wandelen van het Kulturhus Oene vastberaden om een traditie te maken van dit evenement en de 2de “Dauwtrappn in Uune” wandeltocht staat gepland voor 14 mei 2015.

logo-wwo

Fotografie: Henrike Reinders