Nieuws

Kulturhus 4e verjaardag

Afgelopen zaterdag 30 januari 2016 vierde het kulturhus haar 4e verjaardag.
Voorzitter Piet Dalhuisen deed het welkomstwoord.
We zongen samen met Zwier van der Weerd en “zijn meisjes”, Trijnie en Margriet, het Oener Volkslied.
Cabaretgroep Hollenboer verzorgde de avond met conferences en vrolijke luisterliedjes in het Nedersaksisch dialect.
Hiermee was de 4e verjaardag wederom een prachtavond !

Kulturhus Bibliotheek

Met trots kunnen we melden dat Oene een eigen bibliotheek heeft gekregen. We vonden het erg belangrijk dat ook de inwoners van Oene dichtbij boeken kunnen lenen, daarom zijn we blij dat er in het Kulturhus een ingerichte ruimte is met een mooie collectie boeken. Er staan onder anderen romans, thrillers, kinderboeken en grootletter boeken. En mocht uw boek van keuze er niet bij staan, dan kunt u bij ons uw boeken bestellen bij een andere bibliotheek. Deze boeken worden dan één keer per week naar Oene gebracht. En andersom geldt dit ook: de boeken die u in de bibliotheken in Epe of Heerde heeft geleend, kunt u bij ons weer inleveren. De bibliotheek is ook bedoeld voor de schoolkinderen uit Oene. Jullie kunnen rustig in de bieb in het Kulturhus komen kijken en een leuk boek uitzoeken. Er staan genoeg boeken die je nog niet kent!

Kortom: u bent altijd welkom in onze Oener bibliotheek. Onze vrijwilligsters helpen u graag..
Graag een keer tot ziens in de bibliotheek!

Openingstijden:

Op maandag is de bibliotheek in Oene geopend van 15.15 tot 16.30 uur.

Op dinsdag is de bibliotheek open van 18.30 tot 19.30 uur.

Namens de bibliotheek: Veronica Verbeek.

Dauwtrappn in Uune

Met veel plezier en voldoening hebben ruim 350 wandelaars deelgenomen aan de wandeltocht vanuit Oene over diverse afstanden.

Een trouw KWBN-wandelaar meldde daarover: “dat deze tocht zich onderscheidde door prachtige weidse blikken/vergezichten, schitterende landelijke landschappen, de rust en de stilte in de natuur en op het platteland, het vrolijke gezang van de vogels en het wonder van de ontluikende natuur. Het was zo’n 6 uur sportief genieten. Mede door de gezellige, gemoedelijke, aandoenlijke pauzeplaatsen en het fantastisch verzorgde en geïllustreerde routeboekje”.

De werkgroep wandelen van het Kulturhus Oene dankt alle vrijwilligers, het Dorpshuis Welsum, het Dorpshuis Nijbroek, de bewoners van De Blanke Mate en IJsboerderij De Horst voor het verlenen van medewerking.

Na het grote succes van dit jaar organiseert de werkgroep Klompenpaden van het Kulturhus Oene in 2016 voor de 3de keer de “Dauwtrappenn in Uune” Wandeltocht over afstanden van 5 tot 40 km.

Op Hemelvaartsdag 5 mei 2016 hopen wij wederom op u te kunnen rekenen.

Nadere informatie: Info@kulturhus-oene.nl

Dirk Jan Beumer: 06 10534231

 

logo-wwo

Dauwtrappn in Uune 2014

 

Nooit eerder was het zo koud op 29 mei als deze Hemelvaartsdag. Het kwik wist in niet boven de 12 graden uit te komen. Het oude record was 12,3 graden in 1983. Het ergste is nog wel dat de 12 graden niet eens overdag werd bereikt, maar ‘s nachts. Overdag bleef de temperatuur steken op een magere 10 tot 11 graden.

Dit weerhield de wandelaars er niet van om afgelopen donderdag naar Oene te komen om mee te doen aan de eerste dauwtrapwandeltocht, georganiseerd vanuit het Kulturhus in Oene. Per afzonderlijke afstand van de 5 km t/m de 25 km melden zich enkele tientallen wandelaars afkomstig uit de wijde regio om in het buitengebied van Oene te komen wandelen.

Ondanks het koude en natte weer waren de deelnemers bij terugkomst in het Kulturhus lovend over de de mooie en goed georganiseerde wandelroutes die de wandelaars door buitengebied van Oene, Heerde, Welsum en Nijbroek langs vele bezienswaardigheden voerden.

Na afloop werd er vervolgens gretig gebruik gemaakt van de door de Fam. Post, speciaal voor deze dag samengestelde lunch bij Café Restaurant Dorpzicht in Oene.

Gelet op het succes van de 1ste “Dauwtrappn in Uune” wandeltocht is de werkgroep wandelen van het Kulturhus Oene vastberaden om een traditie te maken van dit evenement en de 2de “Dauwtrappn in Uune” wandeltocht staat gepland voor 14 mei 2015.

Fotografie: Henrike Reinders

Laatste twitterberichten